Skip to content Skip to footer

SCISTARTER

SciStarter е глобално познат онлајн граѓански научен центар каде повеќе од 3.000 проекти од целиот интернет се организирани и може да се пребаруваат. Истражувачкиот огранок на Државниот универзитет во Аризона (ASU), SciStarter е домаќин на активна заедница од преку 100.000 регистрирани граѓани научници и милиони други посетители на страницата. Соработката со универзитети, библиотеки, музеи, центри за доживотно учење и други организации има за цел да ги зголеми свеста за, и вклученоста во граѓанската наука.

Корисниците добиваат бесплатна сметка на SciStarter за да пристапат до контролната табла на SciStarter. Учесниците во ENTICING ќе најдат корисни проекти претежно од политички и општествени науки или како шанса да им понудат групни активности на своите студенти или да добијат инспиративни идеи (на пр., кои критериуми за истражување да ги применат итн.) за да креираат нов краудсорсинг проект кој ќе се користи во училниц

Година на спроведување во тек
Јазик Англиски
Цел научници, наставници, библиотекари

 

https://scistarter.org/finder?audience=111

Дискусија (0)

Сè уште нема коментари за овој документ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *