Skip to content Skip to footer
crowdsourcing
именка
Crowdsourcing вклучува голема група дисперзирани учесници кои придонесуваат или произведуваат стоки или услуги – вклучувајќи идеи, гласови, микро-задачи и финансии

Англиски форум

Форумот само на англиски јазик обезбедува интеракција помеѓу членовите од сите земји

Groups directory

 • Лого на групата Србија
  Активен пред 1 година, 1 месец

  Студии на случај на Србија

  Јавна група / 2 членови
 • Лого на групата Обединето Кралство
  Активен пред 1 година, 1 месец

  Студии на случај за Обединетото Кралство

  Јавна група / 2 членови
 • Лого на групата Романија
  Активен пред 1 година, 1 месец

  Студии на случај на Романија

  Јавна група / 2 членови
 • Лого на групата Северна Македонија
  Активен пред 1 година, 1 месец

  Студии на случај на Северна Македонија

  Јавна група / 2 членови

Сведоштва

Има повеќе идеи на земјата отколку што замислуваат интелектуалците. И овие идеи се поактивни, посилни, поотпорни, пострасни отколку што мислат „политичарите“.

Мишел Фуко

Мишел Фуко

Француски филозоф

Дискурсот и критичкото размислување се суштински алатки кога станува збор за обезбедување напредок во едно демократско општество. Но, на крајот, единството и ангажираното учество се она што го прави тоа да се случи.

Аберџани

Аберџани

американски историчар

Моќта на crowdsourcing секогаш останува кај толпата, а не технолошката имплементација.

Џеј Самит

Џеј Самит

Претприемач