Skip to content Skip to footer

PARTICIPEDIA

Канада’s Docs PARTICIPEDIA

PARTICIPEDIA е глобална мрежа и краудсорсинг платформа за истражувачи, едукатори, практичари, креатори на политики, активисти и сите заинтересирани за учество на јавноста и демократски иновации. Корисниците на оваа мрежа може да истражуваат база на податоци за случаи, методи и организации, да преземаат податоци во cvc датотеки или да вршат повеќе истражувања по записи. Исто така, можат да придонесат за проширување на базата на податоци на проектот со уредување на постојната содржина или објавување нивна. Овој краудсорсинг проект за ДХН е од голема корист. Објавувањето записи на Participedia овозможува зголемена видливост на работата, а истовремено придонесува кон заеднички напори да се документираат примери на учество на јавноста и демократските иновации. Може да се примени и во наставата. Наставниците можат да ја користат Participedia во училницата за да ги вклучат учениците и да го претстават своето истражување.

Вид на практика/Студија на случај во тек
Јазик Англиски, француски, германски, шпански, кинески, италијански, португалски, холандски
Цел истражувачи, едукатори, практичари, креатори на политики, активисти,

 

https://participedia.net/

Discussion (0)

There are no comments for this doc yet.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Default
  • Dark