Skip to content Skip to footer

EUCROWD – Европски граѓански краудсорсинг

европска унија’s Docs EUCROWD – Европски граѓански краудсорсинг

EUCROWD е Европски проект, финансиран од програмата Европа за граѓаните, чија цел е да ги промовира можностите и да ги развие вештините на национално и европско ниво во однос на употребата на иновативни канали за е-учество на граѓаните во политиката.

Проектот се фокусира на примената на краудсорсингот во поттикнување на демократска дебата за иднината на Европската унија.

Вид на практика/Студија на случај Проект/пилот програма финансиран од ЕУ
Година на спроведување 2016-2018
Јазик Англиски, грчки, словенечки, холандски, фински, француски, латвиски
Цел граѓани, млади, невладини организации, активисти, експерти, академски кругови, креатори на мислење, медиуми, политичари и владини претставници
Забелешки/други коментари Партнерството се состои од партнерски организации од Словенија, Белгија, Холандија, Грција, Латвија, Финска, Франција, Велика Британија

 

https://www.inepa.si/eucrowd/

Discussion (0)

There are no comments for this doc yet.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Default
  • Dark