Skip to content Skip to footer

Atenistas

Грција’s Docs Atenistas

Отворена заедница граѓани на Атина кои го сакаат својот град и веруваат дека има многу да понуди преку мрежа на активности. Атенистас е активен во организирањето на серија иницијативи чија цел е подобрување на Атина и функционира на пристапот на краудсорсинг, собирајќи идеи за активности на нивната веб-страница.

Ова е креативен канал за луѓето кои сакаат да уживаат во својот град и да ги натераат другите да ги откријат неговите тајни и неговата скриена енергија. Активностите опфаќаат многу домени, како културни, уметнички, социјални и историски. Ова е непрофитна иницијатива на граѓаните на Атина преку нивната интерактивна платформа.

Вид на практика/Студија на случај Граѓанска иницијатива
Година на спроведување во тек
Jaзик грчки
Цел Граѓани

 

https://atenistas.wordpress.com/

Discussion (0)

There are no comments for this doc yet.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Default
  • Dark