Skip to content Skip to footer

1001 Приказни за Данска

Документи на Данска 1001 Приказни за Данска

1001 Stories of Denmark е создаден за јавноста да може да дознае повеќе за данското културно наследство и да го сподели своето знаење со другите. Прикажува приказни за локации, напишани од експерти од 180 земји за данско културно наследство и историја, а граѓаните се исто така поканети да придонесат со своите приказни.

Веб-страницата е управувана од корисниците: учесниците можат да придонесат со коментари, фотографии, приказни и препораки од одредено место и можат да поставуваат нови точки на мапата и да креираат нови маршрути. Освенвизуелноа на картата локациите се прикажуваат и во временска линија.

Вид на практика/Студија на случај Национална иницијатива на Агенцијата за наследство на Данска
Година на спроведување 2010 – Денес
Јазик англиски,дански
Цел пошироката јавност

 

http://www.kulturarv.dk/1001fortaellinger/en_GB

Дискусија (0)

Сè уште нема коментари за овој документ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *