Skip to content Skip to footer

Речник на ирски јазик за меѓународна терминолошка листа

Документи на Ирска Речник на ирски јазик за меѓународна терминолошка листа

IATE или Интерактивна терминологија за Европа – во соработка со Европската Унија.

IATE е интерјазична веб-терминолошка услуга на Европската Унија, која обезбедува лесен пристап до сите онлајн извори.

Fiontar & Scoil na Gaeilge управува со содржината на терминологија на ирски јазик.

Вид на практика/Студија на случај Студија на случај
Година на спроведување во тек
Јазик Англиски
Цел Студенти, истражувачи, професионалци, општата јавност и ирската дијаспора

 

https://www.dcu.ie/fiontarscoilnagaeilge/digital-projects

Дискусија (0)

Сè уште нема коментари за овој документ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *