Skip to content Skip to footer

Претставивање на минатото на Мичиген

Документи на САД Претставивање на минатото на Мичиген

Колекцијата на фотографии оф Мичиген на Дејвид В. Тиндер, во библиотеката Вилијам Л. Клементс се состои од над 100.000 слики, првенствено составени од фотографии од секојдневниот живот во Мичиген, направени од професионални и аматерски фотографи од 1840-тите до средината на дваесеттиот век. Проектот во ZOONIVERSE PLATFORM претставува еден вид разгледници со реални фотографии во колекцијата – и многуте откривачки снимки од животот во Мичиген – дигитално достапни за истражувачите и пошироката јавност, целосно може да се пребаруваат и сортираат по локација (град и област) и описни категории . Ги прикажува и овие колекции на категории на картички, во складиште со информации за минатото на Мичиген. Хуманитарните методи и истражувачки интерес за животот во минатото. Исто така, учесниците во краудсорсингот дејствуваат како истражувачи: тие додаваат коментари, описи и сите потребни метаподатоци за секој дигитализиран објект.

Вид на практика/Студија на случај истражувачки тим на Универзитетот во Мичиген
Година на спроведување во тек
Јазик англиски
Цел општата јавност и научниците

 

https://www.zooniverse.org/projects/jmschell/picturing-michigans-past

Дискусија (0)

Сè уште нема коментари за овој документ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *