Skip to content Skip to footer

Нова збирка ДРИ: Записници за ракопис на Градскиот совет на Даблин 1841-1881 година

Ирска’s Docs Нова збирка ДРИ: Записници за ракопис на Градскиот совет на Даблин 1841-1881 година

Колекцијата опфаќа навистина значаен период од ирската историја и ги допираат овие важни настани, вклучувајќи го изборот на „Еманципаторот“, Даниел О’Конел, за градоначалник на главниот град.. Во овој период имаше голем број важни граѓански случувања кои и денес го засегаат градот.

Вид на практика/Студија на случај Студија на случај
Година на спроведување Април, 2022
Јазик Англиски
Цел Професори и студенти

 

https://www.ria.ie/news/digital-repository-ireland/new-dri-collection-dublin-city-council-manuscript-minutes-1841-1881

Discussion (0)

There are no comments for this doc yet.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Default
  • Dark