Skip to content Skip to footer

Мапа на музејот

Обединето Кралство’s Docs Мапа на музејот

Map the Museum е експериментален веб-сајт кој им овозможува на корисниците да пребаруваат преку избор на објекти од колекциите на Брајтон и Хоув и да ги закачуваат на мапа.

Објектите се моментално сликани од колекциите на ликовната уметност, локалната историја и археологијата и вклучуваат отпечатоци, фотографии, ефемерни предмети, предмети направени или продавани локално, и предмети кои биле ископани во рамките на градот.

Со придонес во мапата, корисниците можат да помогнат во подобрување на записите за објектите на музеите. Тие, исто така, ќе бидат отворен извор на податоци кои можат да се користат од другите.

Луѓето, исто така можат да дадат повратни впечатоци за форматот на веб-страницата.

Вид на практика/Студија на случај Претходен успешен проект со достапен материјал од Кралскиот павилјон и музеите
Година на спроведување 2012
Јазик англиски
Цел пошироката јавност

 

https://brightonmuseums.org.uk/discover/make-learn/learning/school-sessions/school-resources/play/map-the-museum/

Discussion (0)

There are no comments for this doc yet.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Default
  • Dark