Skip to content Skip to footer

Кроудсорсинг заедница во Кипар

Кипар’s Docs Кроудсорсинг заедница во Кипар

Заедницата Краудсорсинг е првата електронска платформа за краудсорсинг во Кипар. Преку платформата Краудсорсинг, јавноста може активно да учествува во културната материјална документација, да додаде сопствена содржина, фотографии, географски локации, тагови, коментари и да ги уредува материјалите за културно наследство.

Преку платформата, наставниците, учениците и јавноста можат активно да учествуваат во документацијата на културниот материјал, давајќи им можност да додадат сопствена содржина, да додадат фотографии, географски локации, етикети, но и да коментираат, исправат, други културни материјали. Покрај тоа, прифесорите и студентите можат да го подобрат своето знаење во врска со културното наследство во Кипар.

Вид на практика/Студија на случај Веб-страница
Година на спроведување 2021
Јазик Грчки
Цел Јавност, истражувачи, музеи, библиотеки, културни институции

 

https://crowdsourcing.cut.ac.cy/

Discussion (0)

There are no comments for this doc yet.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Default
  • Dark