Skip to content Skip to footer

Краудсорсинг платформа ECAS

Документи на европска унија Краудсорсинг платформа ECAS

ECAS е онлајн платформа за кроудсорсинг која е домаќин на различни проекти за краудсорсинг, секој од нив посветен на прашања поврзани со демократијата, активното граѓанско учество и донесувањето одлуки:

 

  1. DEMOS-Краудсорсинг за популизам (https://crowdsourcing.ecas.org/en/demos-crowdsourcing)
  2. PopAI – Истражување на загриженоста и ставовите на граѓаните за користење на вештачка интелигенција од страна на органите за спроведување на законот (https://crowdsourcing.ecas.org/en/popai)
  3. Кластер за дигитална трансформација на Конвенцијата за граѓанско општество за иднината на Европа! – барање мислења за европската дигитална трансформација (https://crowdsourcing.ecas.org/en/digital-transformation-cluster-civil-society-convention-for-the-future-of-europe)
Вид на практика/Студија на случај Платформа/веб-страница
Година на спроведување 2022
Јазик Англиски
Цел граѓани, јавност

 

https://crowdsourcing.ecas.org/en

Дискусија (0)

Сè уште нема коментари за овој документ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *