Skip to content Skip to footer

Ирска и Велика Британија ја прошируваат соработката со заеднички награди за истражување во дигиталните хуманистички науки

Ирска’s Docs Ирска и Велика Британија ја прошируваат соработката со заеднички награди за истражување во дигиталните хуманистички науки

Справувањето со онлајн омразата во фудбалот, разбирањето на дигиталниот феминизам и мапирањето на историјата на тифус во Даблин се само некои од истражувачките проекти развиени од страна на Ирскиот истражувачки совет и Советот за истражување на уметностите и хуманистичките науки (AHRC), како дел од партнерството што има намера да ја спои водечката светска експертиза во дигиталните хуманистички науки на Ирска и Велика Британија.

Вид на практика/Студија на случај Национална иницијатива
Година на спроведување Август, 2021
Јазик Англиски
Цел Професионалци, професори и едукатори во заедницата
Забелешки/други коментари Да се постигне нова меѓународeна референтна точка во истражувањето на дигиталните хуманитарни науки

 

https://research.ie/2021/08/04/ireland-and-uk-expand-cooperation-with-joint-research-awards-in-digital-humanities/

Discussion (0)

There are no comments for this doc yet.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Default
  • Dark