Skip to content Skip to footer

Дигитална платформа на библиотека на Кипар

Документи на Кипар Дигитална платформа на библиотека на Кипар

Дигиталната платформа на Кипарската библиотека моментално е домаќин на многу дигитални збирки кои произлегоа од локални/регионални проекти за кроудсорсинг.

На пример, една од збирките беа дигитални предмети за придонесот на Кипар во Првата светска војна 1914-1918 година, кои потоа беа поставени на Europeana.

Вид на практика/Студија на случај Платформа/веб-страница
Година на спроведување 2014-во тек
Јазик Грчки
Цел Граѓани, истражувачи

 

http://www.cyprusdigitallibrary.org.cy/

Дискусија (0)

Сè уште нема коментари за овој документ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *