Skip to content Skip to footer

Американски писатели од 19 век: писма, ракописи и кореспонденција

Документи на САД Американски писатели од 19 век: писма, ракописи и кореспонденција

Оваа збирка вклучува скенирани писма, кореспонденција и други ракописи поврзани со американски писатели од 19 век, сместени во посебните збирки на колеџот Мидлбери. Во нив се претставени многу познати имиња и книжевни кариери, вклучувајќи ги Амброуз Бирс, Натаниел Хоторн, Хенри Џејмс, Марк Твен, Ралф Валдо Емерсон итн. Според менаџерите на проектот, преписот на овие писма помага во поддршката на различни истражувања од историјата на американската книжевност и ќе овозможи овие единствени документи да се подостапни за глобалната публика на читатели. Ова е пример за краудсорсинг проект во книжевноста што може да инспирира и други да го следат.

Година на спроведување во тек
Цел Општата јавност и научниците

 

https://beta.fromthepage.com/middleburycollege/19th-century-american-writers

Дискусија (0)

Сè уште нема коментари за овој документ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *