Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Упатство за користење

Вовед

Добредојдовте во упатството за употреба на платформата Enticing.

Оваа платформа нуди различни функции, вклучително и складиште за краудсорсинг, материјал за е-учење, форум и поддршка за четири јазици: англиски, грчки, македонски и француски. За пристап и интеракција со платформата, од корисниците се бара да креираат кориснички профил и да ја потврдат својата емаил адреса.

Креирање и верификација на корисничкиот профил

За да започнете, следете ги овие чекори:

 • Посетете ја веб-страницата и кликнете на копчето „Register“ (горниот десен агол).
 • Пополнете ги бараните информации, вклучувајќи корисничко име, лозинка и адреса за е-пошта. Не заборавајте да го кликнете полето за политика за приватност.
 • Поднесете го формуларот и проверете ја вашата е-пошта со известување за потврда.
 • Кликнете на врската за верификација за да го активирате вашиот профил.
 • Сега можете да се најавите и да започнете да ја користите платформата.

Навигација на платформа

Screenshot 2023-06-19 135327

Откако ќе се најавите, запознајте се со менито на платформата:

 • Активност: Добијте преглед на најновите активности и ажурирања од други корисници.
 • Членови: Поврзете се и соработувајте со други корисници на платформата.
 • Форум: Вклучете се во дискусии на различни теми со заедницата (достапно само на англиски јазик).
 • Е-курс за учење: Пристапете до ексклузивен материјал за е-учење за да ги подобрите вашите знаења и вештини.
 • Земји со студии на случај: Придружете се на групи засновани по земји и пристапете до студии на случај и дискусии специфични за земјата.
 • Складиште за краудсорсинг: Прелистајте и придонесете со студии на случај во централното складиште.
 • Менување на јазик: Префрлете се на некој од достапните јазици (англиски, грчки, македонски и француски) за да го приспособите вашето искуство.

Избор на јазик

Платформата поддржува четири јазици. За да се префрлате помеѓу јазици:

 • Пронајдете го менито за менување јазик.
 • Изберете го јазикот којшто го преферирате.

Краудсорсинг складиште

Складиштето е централен хаб за студии на случај. Еве како да го користите:

 • Во менито за навигација изберете „Складиште за краудсорсинг“.
 • Прелистајте ги постоечките студии на случај или барајте специфични теми.

Е-учење

Ексклузивен материјал за е-учење е достапен за регистрираните корисници:

 • Пристапете до делот за е-учење од менито за навигација.
 • Прелистајте низ достапните курсеви; е-учење на далечина и учење лице-в-лице.
 • Кликнете на курсот за да пристапите до неговата содржина и следете го материјалот за учење.

Запомнете, делот за е-учење нуди самостојно учење и ви обезбедува флексибилно искуство за учење. Уживајте во истражувањето на различниот асортиман на курсеви и модули достапни за подобрување на вашето знаење и вештини.

Форум

Платформата нуди форум за дискусија помеѓу сите членови ширум светот (само на англиски јазик). Еве како да учествувате:

 • Пристапете до делот на форумот од менито за навигација.
 • Прелистајте ги постоечките теми или користете ја функцијата за пребарување за да најдете конкретни дискусии.
 • Кликнете на тема за да го видите разговорот и одговорите. Исто така, додадете нови теми за да започнете нова дискусија.
 • За да учествувате, кликнете на копчето „Одговори“ или „Додај коментар“ и напишете го вашиот одговор.
 • Испратете го вашиот одговор за да придонесете во дискусијата.

Земји со студии на случај

Приклучувањето на групи врз основа на земји ви овозможува да се поврзете со други корисници и да пристапите до студии на случај специфични за земјата:

 • Најдете го делот „Земји со студии на случај“ во менито за навигација.
 • Прелистајте ги достапните групи и изберете ја онаа на која сакате да се придружите.
 • Добијте пристап до студии на случај и дискусии специфични за земјата.

Помош и подршка

Ако наидете на какви било проблеми или ви треба помош, еве ги вашите опции:

 • Контактирајте го тимот за поддршка со кликнување на копчето „Контакт“.
 • Пополнете го формуларот за поддршка и испратете го вашето барање или проблем.
 • Почекајте одговор од тимот за поддршка.

Честитки! Сега сте запознаени со карактеристиките и функционалноста на повеќејазичната платформа. Уживајте во истражувањето на складиштето, вклучување во дискусии и пристап до ексклузивен материјал за е-учење.

 • Default
 • Dark