Skip to content Skip to footer

ERMIS-F (Служба за управување со еколошки ризици и информации – Поплави)

Грција’s Docs ERMIS-F (Служба за управување со еколошки ризици и информации – Поплави)

 

Проектот ERMIS-F е дизајниран да комбинира три различни елементи: а) Интегриран јавен сервис, б) Дигитален систем и в) Онлајн информативна платформа во врска со поплавите и, во подоцнежниот период, други природни и еколошки ризици.

Меѓу другите, ERMIS-F има краудсорсинг апликација, за снимање на информации во реално време за настаните со поплави од мобилни телефони. Заинтересираните граѓани можат да го споделат настан од поплави и неговите ефекти преку фотографии во реално време, за да можат релевантните власти да добијат податоци.

Вид на практика/Студија на случај Платформа/веб-страница
Година на спроведување 2020
Јазик Англиски, грчки
Цел граѓани, организации, професионалци, локални и јавни власти, цивилна заштита и одбрана
Забелешки/други коментари Проектот е кофинансиран од Европскиот фонд за регионален развој (ЕРДФ) и националните фондови на Грција и Кипар.

 

ermis-f.eu

Discussion (0)

There are no comments for this doc yet.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Default
  • Dark