Skip to content Skip to footer

Опсерваторија 1821

Грција’s Docs Опсерваторија 1821

Проектот планира модел на Популациона акција наменета за пошироката јавност за учество на прославите на 200-годишнината од Грчката револуција. Учесниците во краудсорсингот ќе додадат на општата приказна дел од нивната лична историја, од историјата на нивното семејство, нивното место. Акцијата на населението е проект за студија на случај за активно учество на граѓаните во доловувањето на модерната историска меморија на Грчката револуција од 1821 година. Исто така “The Greek Revolution of 1821: Digital Archive” ќе објави јавен повик (за истажувачи и членови од пошироката јавноста воопшто) за учество во транскрипција на архивски документи преку релевантниот софтвер, и меѓународните програми за краудсорсинг. Оваа опција може да послужи како вредна едукативна алатка и основа за соработка со меѓународни истражувачки тела.

Вид на практика/Студија на случај истражувачки тим на Истражувачкиот центар за хуманистички науки (RCH)
Година на спроведување во тек
Јазик грчки
Цел општата јавност и научниците

 

Δράση Πληθοπορισμού

Discussion (0)

There are no comments for this doc yet.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Default
  • Dark