Skip to content Skip to footer

Атлас на ирските историски градови (IHTA)

Ирска’s Docs Атлас на ирските историски градови (IHTA)

Проектот Атлас на Ирските историски градови (IHTA) е основан во 1981 година. Целта на проектот е да го сними топографскиот развој на некои ирски големи и мали градови. Секој град е објавен посебно како кластер и вклучува серија на мапи дополнети со детален текстуален дел. Атласот на ирските историски градови е дел од пошироката европска шема со градски атласи кои содржат слични информации достапни за голем број земји. Така, ирските градови можат да се проучуваат во нивниот европски контекст.

Вид на практика/Студија на случај Студија на случај
Година на спроведување во тек
Јазик Англиски
Цел Членови на јавноста

 

https://www.ria.ie/research-projects/irish-historic-towns-atlas

Discussion (0)

There are no comments for this doc yet.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  • Default
  • Dark