Skip to content Skip to footer

Научна продавница KPMG, Кипар

Документи на Кипар Научна продавница KPMG, Кипар

Научната продавница на КПМГ ја води КПМГ во Кипар и нејзината цел е да служи и да го олесни партиципативното истражување засновано на заедницата. КПМГ користи широка мрежа на соработници, како и сопствена внатрешна експертиза за поддршка на вклученоста помеѓу општеството и истражувачката заедница. Преку заеднички пристап, KPMG Science Shop обединува универзитети, истражувачки организации и академици, заедно со заедницата, невладините организации и индустријата за да иницираат нови проекти за справување со општествените предизвици.

Вид на практика/Студија на случај Национална иницијатива
Година на спроведување 2018-2020
Јазик Англиски, грчки
Цел Истражувачи, граѓански организации, локални заедници
Забелешки/други коментари Развиено како дел од проектот Scishops кој доби финансирање од акцијата за истражување и иновации H2020 на Европската унија според Договорот за грант бр. 741657.

 

https://www.scishops.eu/kpmg-science-shop-cyprus/

Дискусија (0)

Сè уште нема коментари за овој документ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *