Skip to content Skip to footer

Европска краудсорсинг кампања за јавен транспорт

Документи на европска унија Европска краудсорсинг кампања за јавен транспорт

Оваа кампања за краудсорсинг беше обид да се поттикнат граѓаните да генерираат идеи за да придонесат за подобрување на секторот за јавен транспорт. Беше создадена и адаптирана посветена платформа за секоја регионална локална кампања (Франкфурт, Ротердам, Јужна Тоскана и Солун). Заинтересираните корисници од Европа би можеле да поднесат иновативни идеи за јавен превоз, кои потоа би биле дискутирани, подобрени и оценувани од другите корисници на платформата. Најдобрите идеи, врз основа на евалуација на корисниците и на комисија, ќе бидат наградени.

Вид на практика/Студија на случај Платформа/веб-страница
Година на спроведување 2016
Јазик Англиски, грчки, германски, холандски, италијански
Цел граѓани
Забелешки/други коментари Иницијативата беше спроведена во рамките на проектот CIPTEC, финансиран од програмата Хоризонт 2020 на Европската Унија.

 

http://ciptec.eu/join-crowdsourcing.html

http://europe.ciptec.eu/

Дискусија (0)

Сè уште нема коментари за овој документ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *